joi, 7 iulie 2011

Clima .....incotro?

Cafeluta (a se citi ceaiul verde) si stirile de dimineata...cred ca astea sunt tabieturile pe fiecare om le are  inainte de a pleca la munca. Nu stiu daca ati observat dar din cand in cand printre sinucideri, crime si violuri se mai ascund si altfel de stiri, stiri cu un continut mai lejer insa la fel de ingrijorator ca si cel al stirilor de la ora 5.
In aceasta dimineata nu am putu sa nu remarc furtuna de nisip din Arizona, ce a maturat tot ce i-a stat in cale si a acoperit in  cateva minute capitala statului Pheonix.

Un alt fenomen nelalocul lui care m-a pus pe ganduri este ninsoarea care a cazut in cea mai secetoasa zona a Pamantului si anume desertul  Namib, zona in care pe timpul zilei temperatura poate ajunge si la 50 de grade C, iar noaptea nu scade la mai mult de 0 grade celsius.


Toate aceste fenomene nefiresti nu sunt decat o consecinta a poluarii si a incalzirii globale, care se pare ca incet incet ne scapa de sub control. Sa nu uitam ca si tara noastra se confrunta in ultimii ani cu numeroase schimbari climaterice, ploi torentiale, caldura torida in perioada de toamna, sau frig accentuat in luna iunie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu