duminică, 16 octombrie 2011

Calculatorul viitorului

          Jurnal de bord: 16 octombrie 2011
          Astazi am o misiune speciala, oktal.ro m-a desemnat sa fac o calatorie in viitor pentru a vedea ce poate face un calculator in secolul 23. Am fost atat de emotionata incat nu am inchis un ochi toata noaptea... Se dimineata m-am prezentat la sediul companiei de transport pentru viitor, ma simteam de parca as fi fost in Star Trek ......era prima calatorie de acest gen, deci explicabile toate temerirele mele.
Cu un nod in gat am urcat pe portalul pentru teleportare si iata transferata, cat ai zice calculator, in viitor.
 La aterizare..pardon teleportare ma astepta o fata draguta care mi-a urat bun venit si m-a invitat sa ma familiarizez cu noul sediu oktal.ro din viitor. Am intrat in biroul ce mi-a fost repartizat si am asteptat cuminte sa mi se prezinte spatiul de lucru.
          -  Luati loc si daca nu sunteti obosita puteti incepe sa studiati noua tehnologie.
          -  Incep imediat, astept doar sa-mi aduceti calculatorul.
- Pai e chiar pe birou....nu-l vedeti? ma intreba fata.
           Am facut ochii mari si mi-am indreptat privirea spre birou...acolo era doar o gutiuta , cel putin asa mi s-a parut mie, de culoare gri sobolan cu o lungime de 10 cm si o latime de 5 cm .
           - Imi cer scuze, am uitat ca veniti din trecut, acesta este calculatorul dumneavoastra imi spuse fata intinzandu-mi cutiuta.
Am luat-o si am inceput sa o studiez pe toate partile, era destul de usoara, iar carcasa banuiesc ca era alcatuita dintr-un aluminiu destul de placut la atingere. In coltul din dreapta sus se afla un cerculet rotund, cred ca era o camera si imediat sub el un patratel....l-am sucit , l-am rasucit dar nu am vazut nicaieri un buton de pornire, rusinata am cerut detalii, iar fata amabila mi-a raspuns.
In primul rand trebuie sa apasati pe dreptughi se deshide cu ajutorul amprentei, iar pentru o siguranta si mai mare trebuia sa apropii cerculetul de retina pentru a fi scanata....ce chestie ma gandeam...asa au eliminat hotii ;)) . Dupa ce am facut scanarile si am configurat PC-ul...ca nu stiu cum altfel sa-i spun, acesta s-a deschis. Fata l-a asezat pe birou cu partea mai lata spre mine si acesta a  proiectat in partea de jos un fel de tastatura luminoasa, iar in partea de sus un ecran ce s-a despartit in 3, in fata ecranul principal mai mare iar in laterale cate un ecran mai micut dispuse intr-un unghi de 30 de grade fata de ecranul principal. Urmatorul pas a fost sa-l salutam pe directorul companiei. Toate comenzile pe care le-am facut (eu mai putin ...la cat de uimita eram, nu prea reuseam sa articulez mare lucru, noroc cu ghida) au fost vocale fara a tasta vreun cuvant, sau accesa vreo tasta. In fata mea s-a proiectat o holograma cu silueta 3D in miniatura a directorului oktal.ro care mi-a urat bun venit in compania acestuia. Dupa prezentarile de rigoare am ramas sa studiez jucaria pe care mi-au pus-o la dispozitie. Cerculetul pe care l-am vazut pe carcasa nu avea doar rolul de a ma recunoaste prin scanarea retinei ci era o super camera foto/video ce putea capta dar si prelucra fotografiile in acelasi timp, procesorul era ceva de genul penta core...nu stiu cum, la cat de uimita eram nu am retinut mare lucru...doar ca era a 50-a generatie de procesoare, o memorie de 10T di greutate de 500 grame.
Ce mi s-a parut foarte interesant a fost faptul ca puteam selecta o informatie de pe unul dintre ecrane si o puteam plasa pe oricare din celelalte doua doar cu ajutorul degetelor.
Cam atat despre impresiile din prima zi, sunt destul de coplesita si mi-au obosit coardele vocale...cum adica? aaaa pai la PC-ul asta scrii doar daca vrei....pe ecranul din dreapta se inregistreaza audio ceea ce spun, pe cel din centru curge inregistrarea video, iar pe cel din stanga cuvintele mele sunt convertite automat intr-un fisier de tip doc...ceva de genul unui word super avansat.
Noapte buna!

16 octombrie .....nu mai stiu in ce an sunt...la cate am vazut azi...
Acest articol participa la SuperBlog etapa.nr.5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu