miercuri, 30 noiembrie 2011

AMD Eyefinity



          Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand aud AMD Eyefinity ma gandesc instantaneu la un film SF.. De ce SF?  ar fi intrebarea fireasca..... Pai de ce nu ? daca ai posibilitatea sa conectezi nu unul ci 3, 5 sau chiar 6 monitoare odata la un GPU, asa cum imi amintesc eu ca avea pilotii pupitrul de comanda  pe navele spatiale in filmele SF pe care le urmaream in copilarie. numai ca de aceasta data nu este Sf ci pura realitate. AMD este hotarat sa ne lase fara cuvinte cu aceasta noua inovatie. Partea si mai interesanta este ca monitoarele pot fi dispuse orizontal, vertical, in linie, in serie...sau cum ne taie pe noi capul, numai bine sa ne simtim ;)) si sincer nu prea ai cum sa nu te simti bine...


AMD Eyefinity ete util atat pentru cei care lucreaza (fie ca folosesc aplicatii office, sunt graficieni , sau editori imagine ) dar si pentru cei care se joaca ;)),  dupa atata munca e bine sa ne mai si relaxam, iar daca aceeasi tehnologie ne permite sa le facem pe amandoua e mai mult decat bine.

Nu cred ca are rost sa mai pomenesc de avantajele folosirii acestei tehnologii, e de la sine inteles ca  vizibilitatea este maxima si  rezolutia optima . tehnologia este compatibila cu Linux, Windows Vista dar si cu Windows 7.  Sa nu uitam si de faptul ca se configureaza foarte usor si dispune de un upgrade flexibil. Este interesant deasemenea faptul ca are doua modalitati de afisare Duplicated Mode -  ecranul este clonat pe ecrane multiple,  Extended Mode imaginea se extinde pe toate ecranele conectate.


Desi este dedicata in special celor din domeniul graficii, tehnologia AMD Eyefinity nu-i uita nici pe gameri, cu aceasta tehnologie detin un control mult mai bun al jocului, isi detecteaza mult mai rapid inamicii , reactionand mult mai rapid, in cazul jocurilor cu avioane sau nave spatiale, isi pot folosi cu succes vederea periferica pentru a detecta inamicul, in jocurile de curse cu masini elimina cu succes unghiurile moarte ...iar senzatia de viteza e maxima.

Cu siguranta ca oricare pasionat de jocuri si-ar dori sa joace macar o data Medal of Honour, Call of Duty sau World of Wordcraft. Sa nu uitam ca si aplicatii precum Corel Draw sau Photoshop pot rula fara probleme pe monitoare ce folosesc aceasta tehnologie.


Productivitatea folosirii unui astfel de sistm este maxima, am ocazia sa rulez simultan mai multe aplicatii in ecrane diferite, pot urmarii un grafic spre exemplu, in timp ce pe alt ecran imi ruleaza un filmulet, in acest mod evitand timpii pierduti in accesarea sau mutarea ferestrelor ca atunci cand folosesc un singur monitor si ruleaz mai multe aplicatii.


De ce recomand folosirea tehnologieie AMD Eyenfinity? deoarece se poate imbunatatii precizia, viteza de lucru, ochii sunt mai putin obositi si creste satisfactia muncii.


Sursa de inspiratie http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-eyefinity-technology/for-consumers/Pages/what-is-eyefinity.aspx

Acest articol participa la SuperBlog 2011, etapa 27.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu