joi, 10 noiembrie 2011

Un partener de încredere - Assus K53

           "Fostul nu te mai satisface?"....ce slogan stupid pentru o reclama mi-am zis cand am auzit pentru prima oara aceasta propozitie, sincer nu imi mai amintesc la ce a fost...si nici nu prea imi pasa. Partea nasoala este ca in momentul de fata este fix ceea ce gandesc...da nu ma mai satisface si din pacate nu este vorba de fostul...ci de actualul... Actualul meu PC  care nu vrea si pace sa mai colaboreze. Aseara am incercat pana pe 2.30 sa -mi termin lucrarea, insa domnul nu a colaborat mai deloc, a stat 30 de minute pana a pornit, alte 30 sa se conecteze si cum nu putea lipsi cireasa de pe tort se bloca la 10 minute.  Plina de nervi m-am bagat la somn, cu gandul ca voi incerca din nou in aceasta  dimineata... Bineinteles ca nici de aceasta data nu am reusit sa colaboram ...asa ca nu ne ramane altceva de facut decat sa ne despartim....
         Desi ma leaga multe amintiri de vechiul meu calculator si imi e greu sa renunt la el, trebuie sa o fac si sper sa gasesc pe cineva suficient de bun sa o faca. Mi-am aruncat privirea pe google si am fost atrasa de noile laptop-uri din gama Assus K53  comercializate de oktal.ro        


        M-am oprit asupra lui Asus K53SJ,  cum pentru doamne aspectul este la fel de important precum caracteristicile, nu am putut sa nu remarg designul elegant dat de carcasa usoara de aluminiu. Ma bucur ca are o diagonala de 15.6 inch, am prostul obicei de a lucra simultan cu mai multe ferestre odata ( 2 browsere, progamelul de gestiune, cel de contabilitate, doar 3 ferestre excel si un word, un program de ordine de plata si normal media player-ul si daca este posibil sa am vizibilitate pe aproape toate)  asa ca un ecran mare nu poate decat sa ma ajute. Avand in vedere ca ecranul este de tip HD LED cred ca o sa petrec mai mult timp in fata lui pentru a viziona serialele favorite decat o fac acum la televizor.
         Procesorul Intel® Core™ i5 este pe gustul meu ca doar primul meu PC a fost un Pentium 1 :)).  Memoria de 4GB este arhi suficienta pentru a rula simultan programelele mele de gestiune, player-ul si bineinteles plimbarea pe Superblog, iar daca imi amintesc de tinerete si vreau sa joc un joculet mai sofisticat, probabil mai mult sotul decat eu,  pot sa o fac linistita deoarece placa video NVIDIA™ GeForce™ GT 520M cu memorie video dedicata nu o sa ma lase la greu.
         Nu pot sa nu remarc capacitatea HDD care este de  500 GB, cu alte cuvinte pozele si filmuletele mele se vor afla in siguranta. Nici la capitolul conectivitate nu ma dezamageste punandu-mi la dispozitie atat varianta Ethernetcat si Wireless.  Am remarcat ca are si 3 port-uri USB, deci o sa am loc si pentru dispozitivul de semnatura electrica, iar faptul ca are cititor de carduri mi se pare o idee geniala, niciodata nu imi gasesc cablul de date in timp util atunci cand vreau sa-mi descarc pozele. Si in final nu pot sa nu remarc autonomia de pana la 25% mai mare decat a concurentilor, asa ca ma pot juca linistita in masina  atunci cand merg in vizita la rude.
         Poate ca un impatimit al IT-ului ar avea mult mai multe de spus, dar caracteristicile enumerate mai sus sunt cele pe care le consider interesante raportat la nevoile mele de utilizator profan.

Acest articol participa la SuperBlog 2011, etapa nr. 16



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu