miercuri, 2 noiembrie 2011

A fi sau a nu fi… autonom

            A fi sau a nu fi autonom...as putea spune ca este o intrebare existentiala a noilor generatii.
             De ce sa fi pe picioarele tale cand parintii te pot sponsoriza pana la adanci batraneti ? sau cel putin atat cat vor trai... De ce sa pleci de acasa cand aici ai tot ce trebuie...... de ce sa locuiesti singur cand mamica iti face patul si iti pregateste mancarea? de ce sa lucrezi cand poti avea un sponsor, fie ca este un parinte sau un iubit? de ce sa nu faci parte dintr-o gasca cand deciziile pot fi luate cu usurinta de altul fara a-ti bate tu capul?
            Si totusi trebuie sa devii autonom .....mai devreme sau mai tarziu. trebuie sa gusti din senzatiile pe care ti le ofera libertatea. Sa simti cum este sa nu depinzi de nimeni, sa fi liber ca pasarea cerului, sa-ti lasi gandurile sa zburde libere fara a fi incatusate de spiritul de grup, fara a se supune constrangerilor si prejudecatilor celor din jur, de a fi propriul tau stapan Sa nu ai conditii si nici reguli, decat acela impuse de tine, ce poate fi mai tentant?
             Eu inca mai cred ca autonomia este cel mai bun lucru ce ti se poate intampla ca individ, este sansa ta sa traiesti, sa te regasesti si sa te descoperi cu adevarat, singura conditie fiind aceea de a crede in tine. Totul este posibil atunci cand ai puterea sa te ridici in picioare strigand: "Sunt liber" ....desi pasii sunt grei si sovaielnici, la inceput e greu sa pleci de acasa, e greu sa schimbi colectivul sau mediul in care ai lancezit, sa schimbi linistea, calmul si siguranta cu care ai fost obisnuit cu teama de necunoscut si provocarile care apar inevitabil, merita efortul de a incerca, de a simti adrenalina si senzatiile unei vieti noi, in care renasti precum pasarea Pheonix din propria cenusa si sa te avanti spre nori asemeni celui mai frumos soim ce a brazdat vazduhul.....
             Indrazneste..... fi autonom.

             Acest articol participa la Superblog2011, etapa nr. 14.
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu